Перейти на страницу файла на Викискладе

Файл:Міжнародні навчання «Saber Junction-2018» (84) (45085787282).jpg

Материал из Википедии — свободной энциклопедии
Перейти к навигации Перейти к поиску

Исходный файл(5568 × 3712 пкс, размер файла: 2,51 Мб, MIME-тип: image/jpeg)

Краткое описание

Описание

«Saber Junction-2018»: українські десантники у складі сил OpFor організували оборону міста Убенсдорф

Підрозділ 13-го окремого десантно-штурмового батальйону 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України, який бере участь у навчанні «Сейбр Джанкшн-2018» («Saber Junction-2018») в Німеччині, отримав завдання у складі сил OpFor організувати оборону міста Убенсдорф. Як розповів командир десантно-штурмової роти капітан Іван Федоренко, це навчальне містечко, збудоване спеціально для відпрацювання бою в міських умовах. - В епізоді з обороною міста буде задіяно дві роти сил OpFor. Завдання нашої - утримувати сам населений пункт, а американська заблокує підступи до міста. Решта сил OpFor візьме під контроль аеродром, - уточнив офіцер. У попередньому епізоді навчання «Сейбр Джанкшн-2018», український підрозділ у складі багатонаціональної батальйонної тактичної групи «Блекфут», висунувся в район зосередження, де розташувався на нічний відпочинок. - Там у районі командир нашої батальйонної тактичної групи капітан Шортер уточнив наступну задачу підрозділам. Завдання для нас було складне – пробити коридор для основних сил у бойових порядках супротивника. Але я не сумнівався, що ми зможемо виконати його вчасно і якісно, - розповів капітан Іван Федоренко. Під час виходу до району виконання завдання українські десантники відбили кілька нападів противника. В підсумку, рота успішно пробила коридор у бойових порядках противника та заволоділа ключовою ділянкою місцевості.

Українські десантники на міжнародних навчаннях «Saber Junction-2018» відіграли останній епізод – бій у місті

Понад 4,5 години рота 13-го окремого десантно-штурмового батальйону 95-ї бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України утримувала оборону містечка Убенсдорф. Епізод розігрувався в рамках міжнародних навчаннь «Saber Junction-2018», активна фаза якхи проводиться у форматі «force on force» – «війська проти військ». Реальність бойових зіткнень в такому форматі імітується за допомогою лазерної системи MILES. На навчанні українські військові діють у складі багатонаціональної батальйонної тактичної групи «Блекфут». Крім українців, до неї увійшли дві роти американських і рота болгарських військових. Убенсдорф – спеціально збудоване для тренувань невеличке містечко на військовому полігоні Хохенфельс, в Німеччині. Напередодні, українські десантники зайняли місто і протягом доби готувалися до його оборони – обладнували позиції, ставили навчальні міни, створювали загородження тощо. Противник в цей час намагався прощупувати позиції українців силами невеликих розвідувальних груп. Бій розпочався на світанку о 4.35, коли підрозділи BluFor втричі переважаючими силами, атакували передові підрозділи сил OpFor навколо міста. – Витіснивши або розгромивши передові підрозділи, супротивник перегрупувався і з двох сторін, зі сходу та півдня, розпочав штурм нашої роти у місті, – повідомив командир десантно-штурмової роти капітан Іван Федоренко. – Разом із нами діяли близько двадцяти американських військових, що відійшли з околиць. У містечку штурмові групи сил BluFor зустріли шалений опір українців. Продумана система оборони, трохи військових хитрощів та постійне маневрування десантників між будинками та поверхами зробили епізод оборони міста динамічним і напруженим. – Зрозуміло, що це гра. Тому азарт і емоції з обох сторін зашкалювали. Було чимало спірних моментів, але команда професійних спостерігачів, які також грають роль суддів, намагалася моментально владнати ці спори, – розповів капітан Іван Федоренко. – Підрозділ OpFor, у складі якого діяла наша рота на цих навчаннях, це сили протистояння. Ми організували гідний спротив і протрималися більш, ніж чотири з половиною години, що було оцінено обома сторонами цієї гри.

Управління зв’язків з громадськістю Збройних Сил України
Дата
Источник Міжнародні навчання «Saber Junction-2018» (84)
Автор Ministry of Defense of Ukraine

Лицензирование

w:ru:Creative Commons
атрибуция распространение на тех же условиях
Этот файл доступен по лицензии Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic
Вы можете свободно:
  • делиться произведением – копировать, распространять и передавать данное произведение
  • создавать производные – переделывать данное произведение
При соблюдении следующих условий:
  • атрибуция – Вы должны указать авторство, предоставить ссылку на лицензию и указать, внёс ли автор какие-либо изменения. Это можно сделать любым разумным способом, но не создавая впечатление, что лицензиат поддерживает вас или использование вами данного произведения.
  • распространение на тех же условиях – Если вы изменяете, преобразуете или создаёте иное произведение на основе данного, то обязаны использовать лицензию исходного произведения или лицензию, совместимую с исходной.
Это изображение изначально опубликовано на Flickr участником проекта Ministry of Defense of Ukraine по ссылке https://flickr.com/photos/140624011@N02/45085787282. Оно было досмотрено 30 декабря 2018 роботом FlickreviewR 2, который подтвердил, что изображение лицензировано в соответствии с условиями cc-by-sa-2.0.

30 декабря 2018

Краткие подписи

Добавьте однострочное описание того, что собой представляет этот файл

Элементы, изображённые на этом файле

изображённый объект

У этого свойства есть некоторое значение без элемента в

0,000625 секунда

image/jpeg

История файла

Нажмите на дату/время, чтобы посмотреть файл, который был загружен в тот момент.

Дата/времяМиниатюраРазмерыУчастникПримечание
текущий15:33, 30 декабря 2018Миниатюра для версии от 15:33, 30 декабря 20185568 × 3712 (2,51 Мб)TmTransferred from Flickr via #flickr2commons

Следующая страница использует этот файл:

Глобальное использование файла

Данный файл используется в следующих вики:

Метаданные