Оптична техніка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Оптична система ELT, що показує розташування дзеркал. [1]

Оптична інженерія — область дослідження, яка фокусується на застосуванні оптики. Оптична техніка займається розробкою оптичних приладів, таких як лінзи, мікроскопи, телескопи та інше обладнання, яке використовує властивості світла за допомогою фізики та хімії. [2] Інші відомі галузі оптичної техніки включають оптичні датчики та вимірювальні системи, лазери, волоконно-оптичні системи зв'язку, системи оптичних дисків (наприклад, CD, DVD) тощо.

Інженери-оптики розробляють і будують пристрої, які маніпулюють світлом, застосовуючи знання з оптики. Інженери-електрики використовують загальні комп’ютерні засоби, такі як електронні таблиці та мови програмування, разом із спеціалізованим оптичним програмним забезпеченням, розробленим спеціально для цієї галузі для допомоги у розрахунках.

Оптична інженерна метрологія використовує оптичні методи для вимірювання мікровібрацій за допомогою таких інструментів, як лазерний спекл-інтерферометр, або для вимірювання властивостей різних мас за допомогою приладів, що вимірюють заломлення.

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. ESO Awards ELT Sensor Contract to Teledyne e2v. www.eso.org. Процитовано 22 травня 2017.
  2. Walker, Bruce H (1998). Optical Engineering Fundamentals. SPIE Press. с. 1. ISBN 978-0-8194-2764-9.

Посилання[ред. | ред. код]