Перейти на страницу файла на Викискладе

Файл:В районі АТО керівний склад підрозділів ППО удосконалював тактику знищення ворожих безпілотників.jpg

Материал из Википедии — свободной энциклопедии
Перейти к навигации Перейти к поиску

Исходный файл(960 × 640 пкс, размер файла: 96 Кб, MIME-тип: image/jpeg)

Краткое описание

Описание
Українська: На Донеччині відбулось інструкторсько-методичне заняття з керівним складом частин і підрозділів протиповітряної оборони, які залучаються до Антитерористичної операції на сході країни.

Начальники ППО підрозділів, частин і з’єднань з Донецької та Луганської областей зібрались в районі розташування однієї із військових частин, аби виробити єдині погляди щодо організації несення бойового чергування з протиповітряної оборони, удосконалити методику інженерного обладнання базових таборів та стартових позицій, а також врегулювати деякі аспекти тактики застосування мобільних вогневих груп в разі виявлення ворожого безпілотника.

— Ворожі безпілотні літальні апарати завдають силам Антитерористичної операції чимало проблем. Хибною є думка, ніби боротьба з ними — справа безнадійна, — розповів керівник заняття полковник Андрій Волков. — Якщо у підрозділі правильно організовано відповідну роботу та добре підготовлений особовий склад, знищити таку малорозмірну ціль абсолютно реально. Наше заняття якраз і мало на меті допомогти командирам та начальникам в організації бойової роботи підрозділів ППО, а також узагальнити набутий ними досвід. Тож після теоретичної частини, ми перейшли до практики, — додав офіцер.

Сценарій навчання був доволі традиційним як для сучасного Донбасу — в районі розташування підрозділу сил АТО військовослужбовці посту візуального спостереження помітили ворожий безпілотник. Визначивши параметри руху повітряної цілі, бійці оповістили підрозділи ППО та приступили до її знищення наявними засобами. Отримавши сигнал тривоги, до боротьби з ворожим об’єктом підключились також відділення ПЗРК «Ігла», розрахунки ЗУ-23-2 та екіпажі ЗРК «Оса-АКМ». Висунувшись на завчасно підготовлені позиції воїни здійснили імітацію вогневого ураження цілі.

Далі заняття проходило на іншому навчальному місці, де присутнім продемонстроували дії чергових сил ППО по виявленню та знищенню значно більших об’єктів. Цього разу мішенню розрахунків ЗУ-23-2 та екіпажів ЗРК «Бук-М1», які також залучались до проведення заняття, був навчально-бойовий літак типу Л-39 Повітряних Сил ЗС України. Умовний противник не лише виконував круті віражі, ухиляючись від вогню зенітників, а й імітував вогневі удари по їхніх позиціях.

— Мій підрозділ виконував завдання щодо умовного знищення високо маневреної повітряної цілі на різних, в тому числі і дуже низьких висотах, а також в умовах застосування ворогом радіоелектронних перешкод. Оператори ЗРК зі своїм завданням впорались добре. Усі дії екіпажу «Бука» отримали високу оцінку керівника заняття. Для того і потрібні навчання, щоб у справжньому бою нам було значно легше, — розповів один із командирів дивізіону ЗРК «Бук-М1».

За словами полковника Андрія Волкова, тільки з початку 2017 року військовими зі стрілецької зброї було знищено 6 ворожих квадрокоптерів та один БПЛА типу «Орлан». Ще по одному «Орлану» знищили розрахунки ЗРК «Оса-АКМ» та «Бук-М1».
Дата
Источник http://www.mil.gov.ua/news/2017/06/09/v-rajoni-ato-kerivnij-sklad-pidrozdiliv-ppo-udoskonalyuvav-taktiku-znishhennya-vorozhih-bezpilotnikiv/
Автор Міністерство оборони України

Лицензирование

w:ru:Creative Commons
атрибуция
Этот файл доступен по лицензии Creative Commons Attribution 4.0 International
Атрибуция: Mil.gov.ua
Вы можете свободно:
  • делиться произведением – копировать, распространять и передавать данное произведение
  • создавать производные – переделывать данное произведение
При соблюдении следующих условий:
  • атрибуция – Вы должны указать авторство, предоставить ссылку на лицензию и указать, внёс ли автор какие-либо изменения. Это можно сделать любым разумным способом, но не создавая впечатление, что лицензиат поддерживает вас или использование вами данного произведения.

Краткие подписи

Добавьте однострочное описание того, что собой представляет этот файл

Элементы, изображённые на этом файле

изображённый объект

История файла

Нажмите на дату/время, чтобы посмотреть файл, который был загружен в тот момент.

Дата/времяМиниатюраРазмерыУчастникПримечание
текущий22:36, 7 августа 2017Миниатюра для версии от 22:36, 7 августа 2017960 × 640 (96 Кб)SergkarmanUser created page with UploadWizard

Следующая страница использует этот файл:

Метаданные