Перейти на страницу файла на Викискладе

Файл:Artis Tuinornament 4.jpg

Материал из Википедии — свободной энциклопедии
Перейти к навигации Перейти к поиску

Исходный файл(3843 × 2553 пкс, размер файла: 7,05 МБ, MIME-тип: image/jpeg)

Краткое описание

Описание
Nederlands: Artis, Amsterdam. Verspreid over het terrein van Artis bevindt zich een groep van zeven tuinornamenten :

TUINVAAS. Geplaatst bij het tegenwoordige broedmachinehuis. Loden vaas in Lodewijk-XIV-stijl op kalkstenen piëdestal met profiel en ornament. Vaas met geprofileerde voet en cuppa met florale en mythologische voorstellingen. Zware oren met diermotief. Gedecoreerde en geprofileerde deksel met granaatappel. TUINVAAS. Geplaatst bij de fazanterie bij een perk aan de Plantage Middenlaan. Natuurstenen tuinvaas in Lodewijk-XIV- stijl. Vaas met geprofileerde voet en cuppa met mythologische voorstelling. Natuurstenen piëdestal met profielen en met vier rechte en vier concave zijden. Waarschijnlijk in 1856 door W. ten Hove geschonken, samen met de tuinvaas bij het Broedmachinehuis. Twee bronzen BEELDEN van jachthonden, gelegen aan de westzijde van de middenvijver. Vervaardigd door dierbeeldhouwer A.N. Caïn (1822-1894, sign.). De beelden werden in 1907 aan Artis geschonken door de heer P. Langenhuizen. Beelden op natuurstenen sokkel met geprofileerd basement. Het beeld aan de rechterzijde toont op de flank een driehoek met de letter 'M'.

Twee natuurstenen BEELDEN van stroomgoden, gelegen aan de oostzijde van de middenvijver. Aan de linkerzijde een uitbeelding van een halfliggende stroomgod als personificatie van de Waal; aan de rechterzijde een personificatie van de Maas. Beide beelden dateren van ca. 1840. Beide beelden op platte sokkel. GRAFMONUMENT/CENOTAAF. Kerbertmonument. Gelegen tegenover het Spiesbokkenperk. Oorspronkelijk grafmonument voor de tweede directeur van Artis, dr. C. Kerbert. Vervaardigd in 1927 door S. Klinkenberg. Opstaande en ruw behakte rechthoekige steen met afgeschuinde hoek aan de rechterzijde. Aan de voorzijde een bronzen plaquette met tekst. Aan de bovenzijde een liggend roofdier met afhangende staart. Het monument werd in 1990 overgebracht van de Oosterbegraafplaats naar Artis.
This is an image of rijksmonument number 518295

Information from structured data:

Дата
Источник Собственная работа
Автор Zxempire
Местоположение объекта52° 21′ 58,03″ с. ш., 4° 54′ 59″ в. д. Kartographer map based on OpenStreetMap.Это и другие изображения по их местоположению на OpenStreetMapinfo

Лицензирование

Я, владелец авторских прав на это произведение, добровольно публикую его на условиях следующей лицензии:
w:ru:Creative Commons
атрибуция распространение на тех же условиях
Этот файл доступен по лицензии Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Нидерланды.
Вы можете свободно:
  • делиться произведением – копировать, распространять и передавать данное произведение
  • создавать производные – переделывать данное произведение
При соблюдении следующих условий:
  • атрибуция – Вы должны указать авторство, предоставить ссылку на лицензию и указать, внёс ли автор какие-либо изменения. Это можно сделать любым разумным способом, но не создавая впечатление, что лицензиат поддерживает вас или использование вами данного произведения.
  • распространение на тех же условиях – Если вы изменяете, преобразуете или создаёте иное произведение на основе данного, то обязаны использовать лицензию исходного произведения или лицензию, совместимую с исходной.


Краткие подписи

Добавьте однострочное описание того, что собой представляет этот файл

Элементы, изображённые на этом файле

изображённый объект

Tuinornamenten (Artis) английский

image/jpeg

7 391 351 байт

2553 пиксель

3843 пиксель

История файла

Нажмите на дату/время, чтобы посмотреть файл, который был загружен в тот момент.

Дата/времяМиниатюраРазмерыУчастникПримечание
текущий19:38, 30 сентября 2012Миниатюра для версии от 19:38, 30 сентября 20123843 × 2553 (7,05 МБ)ZxempireUser created page with UploadWizard

Нет страниц, использующих этот файл.

Метаданные