Перейти на страницу файла на Викискладе

Файл:Förkläde i tuskaftat halvylle med varp av vitt lingarn, inslag av entrådigt ullgarn - Nordiska museet - NM.0001460.jpg

Материал из Википедии — свободной энциклопедии
Перейти к навигации Перейти к поиску

Исходный файл(3200 × 4040 пкс, размер файла: 6,24 МБ, MIME-тип: image/jpeg)

Förkläde   (Wikidata search (Cirrus search) Wikidata query (SPARQL))
Фотограф
Elisabeth Eriksson    wikidata:Q51794104
 
Авторитетный файл
creator QS:P170,Q51794104
Название
Förkläde
Описание
Svenska: Förkläde i tuskaftat halvylle med varp av vitt lingarn, inslag av entrådigt ullgarn, grupperade smala ränder i 2 mellanblå nyanser, vitt, rosa och brunsvart. En våd med ränderna på längden med stadkant upptill och nedtill, Ena sidan har originalfåll sydd med vit lintråd, den andra sidan sydd med brun bomullstråd. Sömmarna sydda med brun lintråd. Midjelinning saknas, i midjan endast 2 veck vid var sida och ett par fastsydda korta sidenband i grönt o brunt att knyta med.
Anm. Ena halvan är urblekt, Lappad med samma tyg  på den urblekta delen.

. Förklädesvåden har tillsammans med två identiskt lika förkläden 1461 och 1463 varit del av en kjol och har gjorts om till 3 förkläden i samband med att E. Söderman hjälpte A.Hazelius att få fram dräktplagg till några av de tidigaste utställningsfigurerna. Eftersom det finns en lapp av samma tyg på förklädet har det sannolikt även funnits en fjärde våd i kjolen. Se även de 2 förklädena 1459 och 1462 som utgjort ett tidigare plagg. Jämför med helt nyuppsydda klädesplagg från t.ex. Östervallskog.

/Berit Eldvik 2012-06-01
Оригинальный заголовок
InfoField
Примечание: For documentary purposes the original description provided by the Nordiska museet has been retained. Factual corrections and alternative descriptions are encouraged separately from the original description. Additionally errors can be reported at this page.
Förkläde i tuskaftat halvylle med varp av vitt lingarn, inslag av entrådigt ullgarn, grupperade smala ränder i 2 mellanblå nyanser, vitt, rosa och brunsvart. En våd med ränderna på längden med stadkant upptill och nedtill, Ena sidan har originalfåll sydd med vit lintråd, den andra sidan sydd med brun bomullstråd. Sömmarna sydda med brun lintråd. Midjelinning saknas, i midjan endast 2 veck vid var sida och ett par fastsydda korta sidenband i grönt o brunt att knyta med.
Anm. Ena halvan är urblekt, Lappad med samma tyg  på den urblekta delen.

. Förklädesvåden har tillsammans med två identiskt lika förkläden 1461 och 1463 varit del av en kjol och har gjorts om till 3 förkläden i samband med att E. Söderman hjälpte A.Hazelius att få fram dräktplagg till några av de tidigaste utställningsfigurerna. Eftersom det finns en lapp av samma tyg på förklädet har det sannolikt även funnits en fjärde våd i kjolen. Se även de 2 förklädena 1459 och 1462 som utgjort ett tidigare plagg. Jämför med helt nyuppsydda klädesplagg från t.ex. Östervallskog. /Berit Eldvik 2012-06-01


Ämnesord: Dräkt : Förkläden; Dräkt : Kjolar
institution QS:P195,Q1142142
Инвентарный номер
История владения (происхождения)

Huvudliggaren (år 1873):

"1460 Ylleförkläde fr. Blomskogs sn. Nordmarks hd. Värmland. Ss. 1459 [=Gm bokhållaren E. Söderman i Blomskog]."
Источник

Elisabeth Eriksson / Nordiska museet

Права
(Повторное использование этого файла)
w:ru:Creative Commons
атрибуция
Этот файл доступен по лицензии Creative Commons Attribution 4.0 International
Атрибуция: Elisabeth Eriksson / Nordiska museet
Вы можете свободно:
  • делиться произведением – копировать, распространять и передавать данное произведение
  • создавать производные – переделывать данное произведение
При соблюдении следующих условий:
  • атрибуция – Вы должны указать авторство, предоставить ссылку на лицензию и указать, внёс ли автор какие-либо изменения. Это можно сделать любым разумным способом, но не создавая впечатление, что лицензиат поддерживает вас или использование вами данного произведения.

Краткие подписи

Добавьте однострочное описание того, что собой представляет этот файл

Элементы, изображённые на этом файле

изображённый объект

История файла

Нажмите на дату/время, чтобы посмотреть файл, который был загружен в тот момент.

Дата/времяМиниатюраРазмерыУчастникПримечание
текущий14:41, 14 декабря 2018Миниатюра для версии от 14:41, 14 декабря 20183200 × 4040 (6,24 МБ)AliciaFagervingWMSE-bot{{Photograph | photographer = {{Creator:Elisabeth Eriksson}} | title = Förkläde | description = {{sv|Förkläde i tuskaftat halvylle med varp av vitt lingarn, inslag av entrådigt ullgarn, grupperade smala ränder i 2 mellanblå nyanser, vitt, rosa och brunsvart. En våd med ränderna på längden med stadkant upptill och nedtill, Ena sidan har originalfåll sydd med vit lintråd, den andra sidan sydd med brun bomullstråd. Sömmarna sydda med brun lintråd. Midjelinning saknas, i midjan endast 2 veck v...

Нет страниц, использующих этот файл.

Метаданные