Перейти на страницу файла на Викискладе

Файл:Pergamon, Carl Humann Temple.jpg

Материал из Википедии — свободной энциклопедии
Перейти к навигации Перейти к поиску

Исходный файл(6000 × 4000 пкс, размер файла: 11,01 МБ, MIME-тип: image/jpeg)

Краткое описание

Описание
Türkçe: Pergamon Krallığı’nın yükselmeye başlamasının ardından krallığın merkezine milattan önce 190 yılında bir tapınak yapılmış; “Tanrıların ve İnsanların Tanrısı Zeus’a” adanan bir tapınak. Hiç şüphesizki mimarlık ve heykeltraşlık alanında dünyanın en iyisi olan krallıkta, üstelik en büyük tanrı için yapılan bu sunak, büyük bir işçilik ve oldukça titiz bir şekilde yapılmış.

Zeus Sunağı’nın Bulunması ve Kaçırılması Carl Humann’ın Almanya’ya gönderdiği bu örnekler, 1877 yılında Berlin’de Heykel müzesi ve Kraliyet Müzesi müdürü olan Alexander Conze‘ye ulaşmış. Bu parçalar Conze’nin de oldukça ilgisini çekmiş ve zamanlama ise mükemmelmiş. Çünkü 1871 yılında Almanya Krallığı kurulmuş ve yeni krallıkta dünyanın farklı yerlerinden getirilecek eserlere ihtiyaç varmış. Hele Almanların güçlenmeye başladığı ve İngiltere ile her konuda yarışa girdiği bir dönemde yeni eserlere oldukça ihtiyaç varmış. Conze, hemen Humann ile iletişim kurarak Bergama’da çalışmalara başlayabileceğini söylemiş. Alman hükümeti ise Humann’a kazı çalışması yapılabilmesi için bir lisans düzenlemiş ve finansman sağlamışlar. Ayrıca Osmanlı’dan gerekli izinler alınmıştır.

Humann ve Conze’nin Pergamon Akropolis’ini kazma çalışmaları 8 Eylül 1878’de başlamış. Kazı heyetinde ise bölüşme komiseri olarak Vali yardımcısı Diran Efendi ile Osmanlı Bankası Müdürü W.Heintze bulunuyormuş. İlk iş olarak Akropolis’in planı çıkarılmış ve kazı çalışmaları devam ederken Zeus Sunağı’na ulaşılmış. Almanlar hızlı olmak zorundalarmış çünkü alınan bu kazı izni 6 Ağustos 1879 yılında bitecekmiş ve hedefleri ise burada bulunan eserlerin üçte ikisini Berlin’e götürebilmekmiş.
Дата
Источник Собственная работа
Автор Ferit BAYCUMAN

Лицензирование

Я, владелец авторских прав на это произведение, добровольно публикую его на условиях следующей лицензии:
w:ru:Creative Commons
атрибуция распространение на тех же условиях
Этот файл доступен по лицензии Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International
Вы можете свободно:
  • делиться произведением – копировать, распространять и передавать данное произведение
  • создавать производные – переделывать данное произведение
При соблюдении следующих условий:
  • атрибуция – Вы должны указать авторство, предоставить ссылку на лицензию и указать, внёс ли автор какие-либо изменения. Это можно сделать любым разумным способом, но не создавая впечатление, что лицензиат поддерживает вас или использование вами данного произведения.
  • распространение на тех же условиях – Если вы изменяете, преобразуете или создаёте иное произведение на основе данного, то обязаны использовать лицензию исходного произведения или лицензию, совместимую с исходной.


Краткие подписи

Добавьте однострочное описание того, что собой представляет этот файл

История файла

Нажмите на дату/время, чтобы посмотреть файл, который был загружен в тот момент.

Дата/времяМиниатюраРазмерыУчастникПримечание
текущий11:25, 28 июня 2020Миниатюра для версии от 11:25, 28 июня 20206000 × 4000 (11,01 МБ)Ferit BAYCUMANUploaded own work with UploadWizard

Нет страниц, использующих этот файл.

Метаданные