Перейти на страницу файла на Викискладе

Файл:Toespraak Minister-president Gerbrandy tot bevolking in het bevrijde westen.ogg

Материал из Википедии — свободной энциклопедии
Перейти к навигации Перейти к поиску

Toespraak_Minister-president_Gerbrandy_tot_bevolking_in_het_bevrijde_westen.ogg(Ogg-аудиофайл Vorbis. Длительность: 6 м 22 с, битрейт: 130 Кбит/с, размер файла: 5,94 МБ)

Краткое описание

Описание
Nederlands: Prof. Mr.P.S. Gerbrandy (Min. Pres.): "Landgenoten, de 5 jaren van onderdrukking zijn voleindigd. De Duitsers zijn verslagen, de geheime politie ligt niet meer op de loer. Gij zijt verlost, beloond is onze moed van strijdkrachten en koopvaardij en de taaiheid van de mensen van het verzet. Gezegend is de standvastigheid van heel ons volk. Het beleid van onze vorstin is met eer versierd. Zij staat op het punt met heel haar volk te worden verenigd. Toegejuicht wordt de dapperheid van alle strijders, ook Russen, Noren, Tsjechen. De bevrijding van Nederland is een daad van het gezamenlijk offensief van alle verenigde volkeren tezamen. Wanneer u terugblikt op de dieptepunten, dan beseft u ineens, dat uw bevrijding een wonder Gods is. Gij zijt vrij; Uw bevrijding is met bloed, zweet, angst en honger gekocht. Miljoenen aanschouwen deze dag van vreugde niet. Drink de beker van vreugde ten volle maar vergeet het lijden niet. Laten wij de doden en doodgemartelden herdenken. Gij kunt de wonden van ons volk weer helen en ge kunt de terugkerende krijgsgevangenen liefderijk opnemen. Gij mag weer de waardheid in uw bladen schrijven en de Nederlandse Staatsinstellingen kunt ge weer doen herleven. Ge zijt vrij om u voor te bereiden op de enorme taak in de Stille Zuid Zee. 280.000 Nederlanders in Ned. Indië en miljoenen Indonesiërs lijden nog. Uw reegering in Londen, aanstonds in uw midden, is er zeker van dat u uw vrijheid zodanig gebruikt, dat gij daardoor de eerbied van bondgenoten en nageslacht afdwingt. Een nieuwe taak ligt voor ons allen o.l.v. de aanstonds nieuw te vormen regering. Leve onze vorstin, Leve het Koningkrijk der Nederlanden."
Дата
Источник Instituut voor Beeld en Geluid
Автор Pieter Sjoerds Gerbrandy of the Dutch Government

Лицензирование

No copyright on phonographical record
Данная звукозапись не защищена авторскими правами, потому что была опубликована в Европейском союзе более 50 (Директива 2006/116/EC) или 70 лет назад (Директива 2011/77/EU), и права её исполнителей и создателей истекли.

Deutsch  English  français  galego  日本語  македонски  Nederlands  polski  русский  slovenščina  简体中文  繁體中文  +/−

Public domain
Этот файл находится в общественном достоянии, потому что art 15b auteurswet (openbare macht)

Если в соответствии с законодательством это невозможно, то:

Право на использование этой работы предоставляется любому в любых целях без каких бы то ни было условий, насколько это возможно в соответствии с законодательством.

Пожалуйста, проверьте, что указанная выше причина соответствует политике лицензирования Викисклада.

Краткие подписи

Добавьте однострочное описание того, что собой представляет этот файл

Элементы, изображённые на этом файле

изображённый объект

История файла

Нажмите на дату/время, чтобы посмотреть файл, который был загружен в тот момент.

Дата/времяМиниатюраРазмерыУчастникПримечание
текущий21:51, 26 апреля 20156 м 22 с (5,94 МБ)HannolansUser created page with UploadWizard

Нет страниц, использующих этот файл.

Метаданные