Обсуждение:Ямпольский район (Винницкая область)

Материал из Википедии — свободной энциклопедии
Перейти к навигации Перейти к поиску

92.112.174.120 добавил на страницу длинные текст. Яндекс и Гугл совпадений не выявили, однако для энциклопедичной статьи он всё равно не подходит. Пусть туту побудет если никто не против. ~ Чръный человек 13:55, 1 ноября 2009 (UTC)[ответить]

На терыторії м. Ямполя розсташовані музей образотворчого мистецтва (де покрали картини, про це говорили по телевізору). А також його краєзнавчий відділ де нічого не крали в минулому році але в попередні крали по телевізору не говорили. Також розсташовані два парки скульптур (один в 2008 році затопило але стараннями безробітних під чуйним керівництвом начальника районного центра зайнятості (біржа труда) його відновили і він готовий прийняти до себе відвідувачів. Крім того є 5 памятників памятник вождю світового пролетаріату В.І. Леніну (його хтят зняти, але не вийде шуму багато буде, і не дайбог знімуть, дурницю зроблять, бо таке одне племя робило в Римі і за це стали ругальним словом).

2)Памятник воїнам захістникам Батьківщини. 3)Танк (самоходна артелерійська система САУ часів 2 світової війни)Офіційна назва меморіал міст побратимів. Чому побратими не знаю наприклад в Москву тепер можна тільки з закордоним паспортом і на 15 суток. 4)Памятник Воїнам Афганацям. 6)Хрест в центрі міста на Площі Незалежності. Це окрема історія. Багато хто хоче зняти і тепер в засобах місцевої інформації йде жвава полеміка за або проти. Ті, що - за кажуть, що він оберігає, а ті що проти кажуть що хрест на Ямполі поставили і тепер Ямпіль як не від Посухи та маньяків терпить то затопить. Але не ті не ті не праві. Камінь стоїть та хай собі стоїть і також не треба чіпати. Бо проблеми міста почалися в 1989 році коли заморозили вклади громадян в Ощадкассах, а потім Союз розвалився і Ямпіль лишилися без газу. А про Хрест тоді й не чули.

Ще є у нас туалет платний на автостанції. Коли побачити не повірити, я це спецально для туристів пишу, щоб знали гарний, світлий, чистий. Його коли відкривали то мер лєнточку перерізав і оркестр грав, а потім по телевізору показували про те як всім містом будували і під фанфари відкривали. І тому він став визначним місцем Як перший в світі громадський платний туалет відкритий з оркестром. А ще є супермаркет "Копійка", там всі купляють поїсти і дуже ним гордяться Бо це 1 супермаркет за всю історію міста. А ще є дуже багато перукарень, магазинів ритуальних послуг та приватних підприємців чесних і підпільних які роблять памятники. Так що якщо читали Ільфа і Петрова 12 стільців і не могли собі уявити місто де можна народитися, постригтися і зразу померти то приїзжайте побачити. А ще є висотки з димарами на криші, оть всі кажуть Алчевськ Алчевськ а тут 20 років Алчевськ і нічо живемо. А ще є с. Буша, це перлина Ямпільщини. Там знаходиться самий великий в світі парк сільської скульптури. А також печерний Храм де не свідомі Бушанці до цієї пори півням голови рубають віруючи, що Язичні Боги їм поможуть прожити. Директор заповідника навіть для протедії їм купол построїв тепер під куполом рубають на весілля, хрестини і поминки. А ще там Гайдамацький Яр зі скелею Гонти (Гайдамацький ватіжок, щось накшталт Робін-Гуда) він там сидів на цій скелі і думу думав як краще панів зі світу зжити, але пани його зі світу зжили бо вони були багатчі. Але скеля залишилась. Правда чи він сидів чи ні там на скелі це нам невідомо але директор заповідника, каже що сидів тому йому й повіремо. А ще там є Вежа. Дуже гарна молодята люблять туди зайти і з висоти пофотагрофувати, а потім монетки на щастя в кущі кидають, а місцеві хлопята їх збирають. Ріка Дністер це могутня ріка в 2008 році вона розлялася і за топила пів міста те що було до дамби, а за неї хвала богу не потопило. Зато на дамбу всі ходили як на свято під час повині фотографувалися, знімали на відеокамери і взагалі відпочивали, співчуваючи потерпілим, бо Ямпільчани люди чуйні і відверті. Тому наша Дамба тепер теж ДОСТОПРЕМИЧАТЕЛЬНОСТЬ. Потерпіли потім дуже довго воювали з місцевою владою щоб їм компенсували збитки, збирали збори, мітинги писали листи і взагалі використовували всі цивілізованні методи демократичної боротьби. І МОЛОДЦІ добилися свого. Отримали компенсації і наіть сильно зраділи бо не вірили, що буває стільки грошей від Держави. А в загалі наш район багатий, мудрий, добрий. І не дивіться на його не гаразди а призджайте і побачите все що тут описано це правда.

ТА ГОЛОВНА ДОСТОПРЕМИЧАТЕЛЬНОСТЬ ЦЕ ЛЮДИ добрі, милі і гостинні, правда чуточки злі але це не страшно, не на Вас ми злі. Бо ми Ямпільчани такі які є і Вам будемо раді!